Luna Viermelui. Ce trebuie să știi despre Luna Plină din martie?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Noutati
Pixabay.com
Pixabay.com

Știai că fiecare Lună Plină are un nume special? Este determinat de luna anului în care aceasta apare, nu de semnul zodiacal în care se află Luna. În martie, Luna Plină este denumită Luna Viermelui.

Învățarea semnificațiilor din spatele numelor Lunii Pline poate adăuga încă un strat de perspectivă. Te poate ajuta să înțelegi ciclurile anotimpurilor și modul în care le oglindim.

Înainte de apariția metodelor științifice și a studiilor empirice, oamenii studiau fazele lunii pentru a înțelege anotimpurile și lunile, chiar și pentru a ține evidența timpului. Ca rezultat, amerindienii au început să atribuie nume Lunilor Pline, care aveau rădăcini în folclor sau semnificau ciclurile sezoniere. Aceste nume au fost înregistrate de publicația anuală ”Almanahul Fermierilor”, care a început să le documenteze în anii 1930. Aceste 12 nume ale Lunilor Pline au istorii  interesante și continuă să aibă semnificație în studiile astrologice și astronomice de astăzi.

Luna Plină din martie 2024

Din punct de vedere astrologic, pe 25 martie, Luna Viermelui este, totodată, o Lună Plină în Balanță.

În plus, avem și o Eclipsă de Lună tot în acest semn. Vorbim despre un punct decisiv, mai ales în relații și parteneriate. Chiar dacă vom încerca să fim diplomați, s-ar putea ca impulsivitatea să ne strice planurile.

Luna Plină aduce mereu momente de încheiere, apogeu, finalitate și renunțare.

PATRU zodii afectate de Eclipsa de Lună în Balanță de pe 25 martie. La ce trebuie să fie atente?

De ce se numește Luna Viermelui?

Numele Lunilor Pline folosite de Almanahul Fermierului Vechi provin din diverse surse, inclusiv amerindiene, coloniale americane și europene. Luna Plină din martie poartă numele de Luna Viermelui.

Timp de mulți ani, s-a crezut că acest nume se referă la viermii de pământ care apar pe măsură ce solul se încălzește în primăvară și  atrage vrăbii și alte păsări care se hrănesc cu ei - un adevărat semn al primăverii!

Cu toate acestea, cercetările ulterioare au dezvăluit o altă explicație. În anii 1760, căpitanul Jonathan Carver a vizitat triburile amerindiene Naudowessie (Dakota). Căpitanul a scris că numele Luna Viermelui se referă la un alt tip de "vierme", anume larvele gândac care încep să iasă din scoarța copacilor și din alte ascunzători.

Eclipsă de Lună pe 25 martie. Influența pentru fiecare zodie/ascendent

Nume alternative pentru Luna Plină din Martie

Există destul de multe nume pentru Luna  Plină din Martie care vorbesc despre tranziția de la iarnă la primăvară. Unele se referă la apariția (sau reapariția) anumitor animale, cum ar fi Luna Vulturului, Luna Gâștei sau Luna Întoarcerii Ciorii, în timp ce altele se referă la semnele sezonului:

  • Luna Zahărului marchează momentul anului când se începe curgerea sevei de arțar.
  • Luna Vântului Puternic se referă la zilele cu vânt puternic care vin în această perioadă a anului.
  • Luna Ochilor Obosiți evidențiază razele orbitoare ale Soarelui care se reflectă în zăpada topită de la sfârșitul iernii.

Luna Paștelui

Luna Plină din martie joacă adesea un rol în religie. Mai precis, în creștinism. Această Lună este cunoscută ca Luna Postului dacă este ultima Lună Plină a sezonului de iarnă (adică dacă apare înainte de Echinocțiul de Primăvară) sau ca Luna Plină a Paștelui dacă este prima Lună Plină a primăverii (adică dacă apare după Echinocțiul de Primăvară).

Lună Plină/Eclipsă de Lună în Balanță pe 25 martie: În căutarea echilibrului dintre impulsivitate și armonie

Calendarul Lunilor Pline din 2024, conform Almanahului Fermierilor

Aprilie 2024 - Luna Plină Roz

Mai 2024 - Luna Florilor

Iunie 2024 - Luna Căpșunilor

Iulie 2024 - Luna Cerbului

August 2024 - Luna Sturionului

Septembrie 2024 - Luna Plină a Porumbului

Octombrie 2024 - Luna Vânătorului

Noiembrie 2024 - Luna Castorului

Decembrie 2024 - Luna Rece

Un exemplu de aritmie cu o probabilitate scăzută de complicații este aritmia sinusală, o variație obișnuită a ritmului cardiac normal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel