Micul dejun care te ajută să slăbești de două ori mai mult

Autorul articolului: Veronica Constantinescu | Dată: 05 aug 2021, 18:58 | Categorie: Wellness
Foto ilustrativ. Imagine de congerdesign de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de congerdesign de la Pixabay

Persoanele care își consumă zilnic caloriile în acest fel pot pierde în greutate de două ori mai mult.

Consumul de proteine ​​de înaltă calitate la micul dejun, cum ar fi ouă, iaurt grecesc și carne slabă, poate spori pierderea în greutate, arată cercetările.

Un studiu a constatat că există o legătură între consumul de mai multe calorii la micul dejun și șansa mai mare de a pierde în greutate. Chiar și consumul unui desert la micul dejun, cum ar fi o prăjitură sau o bucată de tort de ciocolată, a fost legată de studiul anterior.

În general, persoanele care își consumă caloriile zilnice mai devreme în timpul zilei pot dubla pierderea în greutate.

Mai multe de jumătate din tineri 'uită' de micul dejun

În ciuda acestui fapt, mai mult de jumătate dintre tineri trec peste micul dejun, descoperă cercetătorii.

Iată ce l-a inspirat pe dr. Heather Leidy, coautor al studiului cu pricina, potrivit Psyblog„Acest studiu a examinat dacă tipul de mic dejun consumat poate îmbunătăți gestionarea greutății în cazul tinerilor. 

În general, oamenii își stabilesc comportamentele alimentare în timpul adolescenței. Dacă adolescenții sunt capabili să își dezvolte acum obiceiuri alimentare bune, cum ar fi micul dejun, este probabil să continue acest comportament tot restul vieții."

Studiul a inclus 28 de adolescenți supraponderali, dintre care jumătate au fost hrăniți cu un mic dejun bogat în proteine ​​(35g) și jumătate cu un mic dejun cu proteine ​​normale (13g).

Micul dejun normal a implicat lapte și cereale, în timp ce micul dejun bogat în proteine ​a ​inclus ouă, lactate și carne slabă.

Toți adolescenții din studiu au raportat că obișnuiau să treacă peste micul dejun aproape în fiecare zi a săptămânii.

Concluzia studiului

„Grupul de adolescenți care a consumat micul dejun bogat în proteine ​​și-a redus consumul zilnic de alimente cu 400 de calorii și a pierdut din grăsimea corporală, în timp ce grupurile care au consumat micul dejun cu proteine ​​normale sau au continuat să omită micul dejun s-au ales cu mai multă grăsime corporală.

Aceste rezultate arată că, atunci când persoanele mănâncă un mic dejun bogat în proteine, consumă în mod voluntar mai puțină mâncare restul zilei. În plus, adolescenții care au consumat un mic dejun bogat în proteine ​​au avut niveluri de glucoză mai stabile decât celelalte grupuri.”, a explicat Dr. Leidy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Cross parteneri
Get it on Google Play


DC Media Group Audience