Opt motive să consumi zilnic câte o rodie: scade nivelul de zahăr din sânge și are proprietăți calmante

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Opt motive să consumi zilnic câte o rodie, scade nivelul de zahăr din sânge și are proprietăți calmante. Sursa foto: freepik.com
Opt motive să consumi zilnic câte o rodie, scade nivelul de zahăr din sânge și are proprietăți calmante. Sursa foto: freepik.com

Dacă dorești să slăbești, să reduci colesterolul din sânge, să normalizezi echilibrul hormonal în organism, mănâncă rodii în fiecare zi.

Din cele mai vechi timpuri se știe despre puterea vindecătoare a semințelor de rodie. Acest fruct este chiar numit un superaliment datorită beneficiilor sale pentru sănătate. 

Datorită compoziției sale unice și a unui număr imens de proprietăți benefice pentru organism, rodia este considerată unul dintre cele mai sănătoase fructe.

Alimentul pe care să nu-l mănânci dacă vrei să ai imunitate. Mihaela Bilic: Afectează grav rezistența organismului la boli

Sucul său conține până la 15 tipuri de aminoacizi, dintre care 6 se găsesc doar în carne. Beneficiile sale pentru sănătate nu pot fi ignorate, de aceea medicii recomandă consumul de rodie cât mai des posibil.

Rodia are zeci de beneficii pentru sănătate

Rodia conține și polifenoli, despre care se crede că au efecte anticancerigene. În plus, unele studii arată că acești polifenoli reduc riscul de apariție a bolii Alzheimer. În același timp, acidul punicic din rodie aparține acizilor grași polinesaturați. Conține multe substanțe bioactive care protejează organismul de diferite boli.

1. Rodia acționează ca insulina naturală. O jumătate de linguriță de suc de rodie de 4 ori pe zi ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

2. Rodia îmbunătățește echilibrul hormonal, deoarece semințele acestui fruct conțin uleiuri care restabilesc echilibrul hormonal în organism. Rodia este importantă pentru sănătatea femeilor, deoarece ameliorează disconfortul din timpul menstruației, calmează durerile de cap și ajută la menopauză.

Înfășurați-vă părul în folie de staniol după ce l-ați spălat și bucurați-vă de magie!

3. Rodia crește hemoglobina, deoarece este bogată în fier. Persoanele cu anemie trebuie să bea suc diluat de rodie: câte o jumătate de pahar de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă. În plus, rodia este bogată în vitamine, fibre și potasiu, care promovează circulația sănătoasă.

4. Rodia dezinfectează gura. Substanțele din rodie pot ajuta la combaterea microorganismelor dăunătoare, cum ar fi drojdia Candida albicans și anumite tipuri de bacterii. Proprietățile antibacteriene și antifungice ale rodiei pot ajuta la infecții și ulcere bucale, cum ar fi gingivita, parodontita și stomatita. 

Stilul nu are vârstă! 6 rochii pe care poți să le incluzi în garderoba ta

5. Rodia îmbunătățește memoria. Un consumul regulat de suc de rodie, timp de cel puțin patru săptămâni, îmbunătățește semnificativ performanța memoriei verbale și vizuale.

6. Rodia  scade tensiunea arterială. În plus, are proprietăți calmante. Dacă ai insomnii, se recomandă să bei ceai de rodie.

7. Rodia reduce senzația de foame. Doar 1 pahar de suc de rodie pe zi te va ajuta să fii sătul. Cel mai probabil, acest efect se datorează conținutului ridicat de polifenoli din fructele exotice.

Vrei să te îmbraci elegant, dar gros? Iată câteva sfaturi utile!

8. Rodia protejează împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Un studiu a constatat că un consum zilnic a 800 de mililitri de suc de rodie, timp de patru săptămâni, a redus semnificativ nivelul de trigliceride din sânge și a îmbunătățit nivelul de colesterol HDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel