Orele la care poți mânca dulce fără să te îngrași. Bălănică: Prețul plătit va fi mult mai mic

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Nutriționistul Florin Bălănică a dezvăluit în ce parte a zilei e mai bine pentru siluetă să consumăm dulciuri. 

Dulciurile mâncate dimineața nu îngrașă. Atenție însă la a doua parte a zilei: ciocolata și prăjiturile consumate atunci ne pot aduce rapid câteva kilograme în plus.

Nutriționistul Florin Bălănică a declarat la Realitatea PLUS că, "dacă ne raportăm la funcționalitatea metabolismului, ora de dimineață este foarte potrivită pentru o porție mică de dulciuri."

"Întotdeauna trebuie să știm că dacă vrem să consumăm alimente bogate în calorii, cum ar fi prăjiturile sau alimentele grase, le consumăm în prima parte a zilei, când metabolismul este în creștere, nu în partea a doua a zilei, când metabolismul este în descreștere, adică fix invers de cum face marea majoritate a oamenilor, așa că undeva în intervalul 7-10 dimineața putem să consumăm și o prăjitură, putem să consumăm și ceva tablete de ciocolată, și o clătită. Prețul plătit va fi mult mai mic dacă aceleași lucru se va întâmpla după ora 20:00.", a explicat nutriționistul.

Cum ar trebui să ținem o dietă în perioada rece a anului

"Cuvântul "dietă" trebuie scos din dicționar și înlocuit cu "stil de viață". Dacă vrea un stil de viață mai sănătos primul lucru pe care trebuie să-l facă este să se adreseze unui specialist. Scăderea în greutate făcută fără un control medical poate să aibă efecte negative asupra sănătății și asupra greutății.

Dar dacă să spunem că persoana respectivă poate nu are timp și este implicată într-o grămadă de alte activități, primul pas este de a achiziționa un analizor corporal profesional care să măsoare proporțiile corpului, adică raportul mușchii, oase, apă și grăsime pentru că nu greutatea este neapărat relevantă, ci proporția corpului, adică raportul acesta între mușchi, oase, apă și grăsime. De cele mai multe ori dacă vom face această măsurătoare vom vedea că marea majoritate a oamenilor au un raport în favoarea grăsimii și în defavoarea apei și a mușchilor. Acesta ar fi primul pas. Al doilea pas după ce vedem măsurătoarea este să o evaluăm, tocmai de aceea este bine să ne adresăm unui specialist.

Dar să zicem că nu am făcut acest lucru, câteva reguli de bază pe care trebuie să le respectăm ar fi:

1. Trei mese principale și două gustări.

2. Cina până în ora 20:00.

3. O compoziție a farfuriei care să fie  adaptată obiectivului.", a mai spus nutriționistul Florin Bălănică la Realitatea Plus. (Mai multe detalii AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel