Peste 3000 de oameni au murit din cauza căldurii în Germania în 2023, spun cercetătorii

Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Externe
(sursa foto: Ant Rozetsky / Unsplash)
(sursa foto: Ant Rozetsky / Unsplash)

Temperaturile extrem de ridicate din Germania din 2023 au ucis peste 3000 de persoane.

Aproximativ 3.100 de persoane ar fi murit în Germania în acest an din cauza temperaturilor ridicate, conform estimărilor unor cercetători de la Institutul Robert Koch (RKI). transmite DPA.

Cele mai multe dintre victime aveau vârsta de peste 75 de ani, conform unui raport săptămânal dat publicităţii de institut, principala instituţie guvernamentală din domeniul biomedicinei.

În termeni absoluţi mai multe femei mor din cauza căldurii decât bărbaţi, situaţie care poate fi atribuită faptului că sunt mai multe femei în rândul populaţiei în vârstă.

Numărul deceselor variază puternic de la an la an, în funcţie de severitatea valului de căldură. Institutul a estimat că în 2018, 2019 şi respectiv 2015 au murit peste 6.000 de persoane din cauza căldurii. În 2014, 2016, 2017 şi 2021 estimările au variat între 1.000 şi 1.700 de cazuri.

În majoritatea cazurilor decesele sunt provocate de un cumul de factori - condiţii medicale preexistente accentuate de caniculă ce pot conduce la decese. "Din această cauză, căldura nu este de obicei indicată drept cauză a morţii pe certificatul de deces", conform raportului institutului.

Specialiştii de la RKI estimează numărul deceselor cauzate de căldură folosind metode statistice ce încorporează temperatura aerului şi datele cu privire la mortalitate, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel