Polonia a decis vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru anumite categorii profesionale

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Vaccinarea anti-Covid-19 va deveni obligatorie în Polonia, pentru anumite categorii profesionale.

Vaccinarea anti-Covid-19 va deveni obligatorie în Polonia de la 1 martie, pentru medici, profesori și personalul serviciilor de securitate, a anunțat marți, 7 decembrie, ministrul Sănătății, Adam Niedzielski, potrivit The Guardian

Până atunci, autoritățile impun noi măsuri în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Nu există semnale ale unei tendințe clare de scădere și există riscul ca mutația Omicron să apară”, a declarat Adam Niedzielski, la o conferință de presă. „Acești doi factori ne cer să luăm măsuri decisive”, a adăugat el.

Noi măsuri în Polonia, în pragul sărbătorilor

- În spațiile publice precum restaurantele și cinematografele, limita numărului de persoane permise va fi redusă de la 50% la 30%, fără a include persoanele vaccinate;

- Companiile vor trebui să verifice certificatele Covid ale clienților;

- Începând cu 15 decembrie și în ajunul Anului Nou, cluburile de noapte vor fi închise. De Revelion, va fi permis accesul doar pentru un număr de 100 de persoane, fără a include persoanele vaccinate. 

- Persoanele care călătoresc în afara spațiului Schengen vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul COVID, tot începând cu data de 15 decembrie.

- Înainte și după vacanța de Crăciun, școlile vor trece temporar în online. 

Se lucrează și la un proiect de lege care să permită angajatorilor să verifice rezultatele testelor COVID ale lucrătorilor.

De la începutul pandemiei, Polonia (țară cu circa 38 de milioane de locuitori) a raportat 3.704.040 de cazuri de Covid-19 și 86.205 decese. 

VEZI ȘI: Medicul Vasi Rădulescu, 49 de lucruri pe care trebuie să le știi despre vaccinarea anti-Covid

Vasi Rădulescu explică, pe înțelesul tuturor, cele mai importante informații despre vaccinarea anti-Covid. Medicul răspunde și la cele mai frecvente întrebări: Ce contraindicații există? Ce facem hepatitele? Dar cu alergiile? Vaccinurile sunt indicate în sarcină sau în alăptare? - sunt doar câteva dintre ele. 

Vasi Rădulescu a anunțat că a pregătit informații "care sper să te ajute cu toate nelămuririle sau fricile." "Ele sunt explicate simplu, pe înțelesul tuturor.", a adăugat medicul.

Informațiile despre vaccinarea anti-Covid făcute publice de medicul Vasi Rădulescu, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel