Proprietarul unei Tesla 3 a minat cryptomonede. Metoda folosită

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Minarea de cryptomonede poate părea o activitate solicitantă. Nu și pentru un american, care s-a folosit de mașina sa pentru a produce monede virtuale. 

Minarea cryptomonedelor, un proces consumator de energie, necesită de obicei un computer și multă putere electrică. Nu este și cazul unui american, care a descoperit o metodă inovativă de a genera cryptomonede, scrie RT. Siraj Raval, un locuitor din San Francisco, a declarat pentru CNBC că rulează un software gratuit de minare a bitcoin pe Apple Mac mini M1 și alimentează computerul prin conectarea unui invertor la priza de 12 volți situată în consola centrală a mașinii sale.

Acesta a conectat, de asemenea, unități de procesare grafică sau GPU-uri interconectate la „frunk-ul” mașinii, rulând pe bateria internă a mașinii. Raval a explicat că achiziționează GPU-uri folosite de pe eBay, ceea ce îl ajută la economisirea banilor.

A câștigat până la 800 de dolari pe lună

Bărbatul a spus că riscă să-și anuleze garanția mașinii, dar spune că merită. Potrivit acestuia, pe parcursul anului 2021, el a câștigat între 400 și 800 de dolari pe lună, chiar și în timpul crizei crypto.

Raval a spus că este foarte optimist cu privire la potențialul de câștig provenit de la Tesla, chiar dacă trebuie să plătească pentru a o încărca. Dacă conduce mașina pentru câteva ore în fiecare zi, automobilul are nevoie de o încărcare odată la o săptămână și jumătate, încărcare care poate costa între 30 și 60 de dolari. 

Raval a estimat că minează aproximativ 20 de ore pe zi din bateria Tesla. El a spus că intenționează să facă din Tesla sa un robotaxi complet autonom care câștigă cryptomonede oricând nu conduce.

COȘMAR pe Wall Street

Săptămâna trecută a fost o ședință de coșmar pe Wall Street. Cele mai mari scăderi au fost ale companiilor de tehnologie, catalogate ca fiind parte din sectorul growth, adică cel mai avantajat de criza COVID-19, în contextul în care indicele Nasdaq – cel al tehnologie, a scăzut cu 3,3% înregistrând cea mai slabă şedinţă din martie 2021 încoace.

UiPath a scăzut cu 10%, Microsoft cu 4%, Tesla cu 5%, Apple cu 2%, Nvidia cu 6%, AMD cu 5,7%. Nici piaţa crypto nu a scăpat la ora redactării acestei ştiri bitcoin fiind în scădere cu 1,3% la 46.200 de dolari pe unitate. UiPath a închis şedinţa la 38,1 dolari, un nou minim istoric. Compania ajunge la 20 mld. dolari capitalizare.

Citește mai multe aici: COȘMAR pe Wall Street. UI Path, Tesla, Apple şi Microsoft, scăderi majore pe bursa americană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel