Purificarea organismului: Ce alimente trebuie să consumăm?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Purificarea organismului implică și grija pentru alimentație. Iată ce poți consuma!

Nutriționiștii recomandă să consumăm cât mai des fructe și legume. Acestea purifică organismul de toxine și de reziduuri alimentare nocive.

Există produse, care fiind consumate în cantități suficiente, efectuează "o curățenie generală " a organismului nostru.

Verdețurile: spanacul, pătrunjelul, mărarul curăță sistemul digestiv. Acestea conțin clorofilă, care împiedică reproducerea bacteriilor dăunătoare. Clorofila ajută la eliminarea toxinelor și  din organism în mod natural.

Usturoiul stimulează secreția de seleniu biologic activ și sulf, cele mai importante două componente pentru procesul de detoxifiere. În plus, usturoiul conține de 39 componente antibacteriene, antifungice și antiparazitare, ceea ce permite nu numai eliminarea toxinelor alimentare, dar și înlăturarea efectelor negative ale consumului lor.

Legumele: broccoli, ceapa, varza de Bruxelles, varza albă, sparanghelul, morcovii și sfecla. Dacă aceste produse se regăsesc în cantități suficiente în alimentație, tractul digestiv va funcționa și va elimina toxinele.

Citricele. Vitamina C, care se regăsește din abundență în fructele citrice, este recunoscută oficial ca o vitamină esențială implicată în detoxifiere. Prin urmare, ar trebui să ne începem  ziua cu un pahar de suc de portocale proaspăt stors. Lămâia e bună pentru a fi servită cu pește și în salate. 

Cum să-ți reduci pofta de dulciuri. Cinci alimente care te ajută, dar și importanța micului-dejun

Algele de mare sunt bogate în oligoelemente: Spirulina și Chlorella. Cele două substanțe nu se regăsesc în produsele alimentare obișnuite. Medicii au stabilit că algele marine sunt printre cei mai buni "purificatori" ai organismului.

De asemenea, au efect alcalin, benefic pentru sistemul imunitar și starea generală de sănătate.

Medicii recomandă să consumăm nuci, semințe de dovleac și semințe de floarea-soarelui, ulei de măsline, avocado și ceai verde.

Aprovizionează-te cu cinci produse alimentare, dacă vrei să slăbești sănătos!

Două alimente-surpriză care vă ajută la slăbit

1. Afine. Unul dintre cele mai bune alimente sunt afinele, care pot fi consumate atât proaspete, cât și uscate. Sunt plină de antioxidanți, care sunt necesari nu numai pentru pierderea în greutate, ci și pentru o sănătate bună.

Afinele sunt extrem de sănătoase, sățioase și versatile. Sunt sărace în calorii și bogate în fibre, de aceea, după ce mănânci afine, te simți sătul. Adaugă afine în iaurt sau folosește-le pentru a prepara diferite deserturi.

2. Fulgi de ovăz. Consumă la micul dejun, fulgi de ovăz, care aduc doar beneficii. Fulgii de ovăz sunt sănătoși, delicioși, conțin fibre și se pregătesc foarte ușor. 

Vezi continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel