Cum să-ți reduci pofta de dulciuri. Cinci alimente care te ajută, dar și importanța micului-dejun

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
sursă foto: Pixabay.com
sursă foto: Pixabay.com

Pofta de dulciuri poate aduce prejudicii sănătății. Nu îi rezistăm și apoi, zahărul stimulează producerea de serotonină și dopamină, care ne îmbunătățesc starea de spirit, dar asta doar pe termen scurt. Există alernative mai sănătoase.

Pofta de dulciuri poate apărea din cauza ritmului agitat al vieții și nivelului de stres. Multe persoane se calmează cu un desert dulce, care satisface poftele. Potrivit unui studiu, realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite, evitarea consumului de dulciuri, într-un mod radical, induce aceleași mecanisme ale stresului. De aceea, există alternative mai sănătoase la zahăr, care ne fac fericiți, scrie Ukr.media.

În primul rând, pentru a avea o viață sănătoasă, încercați să respectați micul-dejun!

Nu săriți peste micul dejun. Cel mai important lucru în privința mic-dejunului este chiar acesta, adică să nu săriți ceea ce este considerată principala masă a zilei, care vă dă energia pentru a face față tuturor activităților dvs.

„A mânca ceva la micul dejun este adesea mai important decât ceea ce mănânci la micul dejun. Mari sau mici, există studii evaluate de colegi care indică faptul că mâncatul mai devreme în timpul zilei ajută la îmbunătățirea cardio metabolismului. Acest lucru înseamnă că veți avea o inimă mai sănătoasă, veți preveni diabetul și bolile cardiovasculare și chiar veți pierde în greutate. Cu cât vă simțiți mai bine, cu atât sunteți mai tânăr”, explică Sandra Arevalo, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.

Începeți să mâncați cereale care conțin triptofan. Fulgii de ovăz, cerealele de grâu integral și semințele de chiar sunt mai bogate în triptofan.

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu 5 alimente:

1. Pofta de dulciuri poate fi redusă cu dovleac. Leguma se poate coace în cuptor sau ân tigaie, ca un desert. De asemenea, dovleacul poate fi consumat și sub formă de supă. Conținutul său ridicat de zahăr este compensat de o cantitate mare de fibre. În plus, semințele de dovleac sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară. Dovleacul poate fi asezonat cu scorțișoară și copt.

2. Pofta de dulciuri poate fi redusă cu scorțișoară. Acest condiment se poate adăugă în deserturi, în ceaiurile din plante sau miere. Consumul de scorțișoară scade valoarea glicemiei după mese. De asemenea, reduce pofta de dulciuri.

Găsiți continuarea articolului pe DC Medical.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel