Reguli pe care trebuie să le respecți dacă ai peste 40 de ani: vei fi sănătoasă și vei slăbi

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Reguli pe care trebuie să le respecți dacă ai peste 40 de ani. Vei fi sănătoasă și vei slăbi. Sursa foto: freepik.com
Reguli pe care trebuie să le respecți dacă ai peste 40 de ani. Vei fi sănătoasă și vei slăbi. Sursa foto: freepik.com

Metabolismul încetinește odată cu înaintarea în vârstă și există riscul de a te îngrășa rapid, dacă nu-ți vei corecta dieta.

În organism, după 40 de ani, apar procese greu de schimbat și vei slăbi extrem de greu, dacă nu vei respecta unele reguli. Iată ce trebuie să faci, dacă ai 40 de ani și vrei să fii sănătoasă și frumoasă.

Nu uita de proteine. Producția de colagen scade brusc, după 40 de ani, iar organismul are nevoie de mai multe proteine ​​pentru a menține buna funcționare a tuturor organelor. Dacă vrei să slăbești, adaugă în alimentație iaurturi grecești, fructe de mare, nuci și carne. Bineînțeles, nu uita să ții cont de calorii,  deoarece chiar și cu astfel de alimente sănătoase, poți consuma mai multe calorii decât ai nevoie.

Opt motive să consumi zilnic câte o rodie: scade nivelul de zahăr din sânge și are proprietăți calmante

Dacă înainte nu ți-au plăcut produsele din cereale integrale, ar trebui să le incluzi în dietă. Pe lângă principalele beneficii pentru organism, produse precum fulgii de ovăz, quinoa și grâul dur ajută la menținerea unei greutăți normale. Dacă vei consuma cereale integrale, vei fi sătul mai mult timp și vei avea gustări nesănătoase mult mai rar.

Ai grijă la caloriile goale. Când nu ai timp pentru un prânz complet, apelezi la gustări nesănătoase. De multe ori, cumperi produse fast-food. Dar acești carbohidrații simpli, în cantități mari, nu au niciun beneficiu asupra sănătății.

Ciocolata și beneficiile ei pentru sănătate. Medicul Laura Ene: Putem consuma, pe zi, între 20 și 40 de grame

Dacă îți plac fructele dulci ar trebui să ții cont și de glucoza din componența lor, deoarece aceasta poate duce la majorarea nivelului zahărului din sânge.  

Consumă leguminoase, care sunt un aliment de bază pentru multe popoare din întreaga lume.  Aceste leguminoase includ fasolea, mazărea, lintea, năutul, soia și alunele, printre altele. În general, leguminoasele sunt foarte hrănitoare, fiind considerate o sursă excelentă de proteine ​​și fibre. De asemenea, sunt bogate în diverse vitamine și minerale importante.

Un pahar de linte fiartă conține 18 grame de proteine, 16 grame de fibre, 90% din valoarea zilnică recomandată de vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 , 37% din valoarea zilnică a fierului, 17% magneziu și 16% din valoarea zilnică de potasiu.

Alimentul pe care să nu-l mănânci dacă vrei să ai imunitate. Mihaela Bilic: Afectează grav rezistența organismului la boli

Leguminoasele sunt asociate cu o serie de beneficii importante pentru sănătate. Consumul regulat de leguminoase susține funcția imunitară, la scade colesterolul cu lipoproteine ​​cu densitate scăzută, reglează tensiunea arterială și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel