Riscurile la care se expun persoanele care dorm prea puțin. Ce se întâmplă dacă nu te odihnești suficient și de ce lipsa somnului îngrașă

Autorul articolului: Valentina Miu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Somnul insuficient (mai puțin de 7 ore pe noapte) poate diminua efectele unei diete echilibrate, crescând apetitul alimentar. Iată cum pot influența somnul și mâncarea pierderea în greutate.

Se spune că dacă ai telefonul, laptopul și televizorul departe de dormitor poți să te odihnești mai bine.

Sunt persoane cărora le place să încerce să aibă un program regulat, să se culce și să se trezească la aceeași oră în fiecare zi, să țină lumina stinsă, iar temperatura în cameră să fie potrivită și să încerce să se relaxeze și să reducă stresul. Mâncarea este, de asemenea, esențială.

Relația dintre somn și mâncare

Somnul puțin sau prost poate avea consecințe asupra sănătății, nu numai pentru că începem deja ziua cu o dispoziție proastă, obosiți și lipsiți de energie, ci și pentru că în timpul somnului se realizează numeroase procese în organism. În plus, ne poate influența și greutatea.

Persoanele care dorm puțin tind să se îngrașe mai mult, deoarece acest lucru le crește apetitul. Cu cât dormim mai mult, cu atât producem mai multa leptină, acest hormon este important și ajută la menținerea nivelului poftei de mâncare.

Așadar, dacă nu ne odihnim suficient, vom avea tendința să mâncam mai mult. Acest lucru se întâmplă deoarece producem și mai multă grelină, care este responsabilă pentru creșterea apetitului. Dacă nu dormim suficient, nivelul leptinei (care înlătură foamea) va fi scăzut, în timp ce nivelul grelinei crește .

Un somn prost ne face să ne simțim epuizați a doua zi, așa că nu există prea multe șanse să facem mișcare, cel probabil vom alege să stăm, atât cât putem. Somnul ne influențează greutatea, cu toate acestea, și alimentația joacă un rol important în calitatea somnului. 

Ce alimente trebuie să eviți dacă ai probleme cu somnul

Cei care au probleme cu somnul trebuie să evite cafeaua, ciocolata, tutunul, mesele îmbelșugate și consumul de alcool. 

Ce alimente să consumi dacă ai probleme cu somnul

- Carne

- Pește

- Ouă

- Leguminoase

Alimentele bogate în Omega-3 pot reduce stresul. 

Este esențial să adăugați în dietă alimente precum curcanul, puiul sau somonul, care conține Omega-3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel