Somnul, patru etape. Ce se întâmplă când dormi. De ce nu îți mai aduci aminte ce ai visat

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik
Freepik

Colegii noștri de la DC Medical vorbesc despre cele patru etape ale somnului. Află ce se întâmplă când dormi, dar și de ce nu îți amintești ce ai visat.

Momentan, Jupiter și Neptun se află în Pești, semnul somnului și al viselor/visurilor. Ceea ce înseamnă că problemele referitoare la somn sunt amplificate și din ce în ce mai des întâlnite. Fără îndoială, în acest caz, sănătatea, atât fizică, cât și mintală, reprezintă obiectivul principal. Din 21 decembrie, Jupiter se mută în semnul exploziv al Berbecului. Deci vom avea nevoie de energie să începem proiecte noi și îndrăznețe. Așa că profitați de această perioadă pentru a învăța diferența dintre somn și odihnă.

Somnul este vital pentru sănătate. Când dormi, corpul tău trece printr-o serie de modificări care permit restul, care este vital pentru sănătatea ta generală. Somnul permite creierului și corpului să încetinească și să se angajeze în procese de recuperare, promovând performanțe fizice și mentale mai bune a doua zi și pe termen lung.

Atunci când nu dormi aceste procese fundamentale sunt scurtcircuitate, și afectează gândirea, concentrarea, nivelul de energie, și starea de spirit. Ca urmare, obținerea somnului de care aveți nevoie - șapte până la nouă ore pentru adulți și chiar mai mult pentru copii și adolescenți - este crucială.

Ceea ce se întâmplă în timpul somnului, inclusiv modul în care se desfășoară etape distincte ale somnului, demonstrează complexitatea somnului și importanța acestuia pentru bunăstarea noastră.

Cum se schimbă somnul în timpul nopții

În timpul unei perioade normale de somn există patru cicluri de somn. Fiecare ciclu de somn este format din patru etape individuale de somn. Cele patru etape ale somnului sunt împărțite în continuare în două categorii: mișcarea rapidă a ochilor (REM) și somnul non-REM.

Aceste categorii sunt importante deoarece ceea ce se întâmplă în timpul somnului REM este dramatic diferit de ceea ce se întâmplă în timpul etapelor non-REM. Primele trei etape ale somnului sunt compuse din activitate non-REM.

Citește continuarea pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel