Țara care îi amenință cu închisoarea pe nevaccinați

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Sursă foto: Facebook - Rody Duterte
Sursă foto: Facebook - Rody Duterte

Nevaccinații ar putea fi arestați, conform declarațiilor președintelui unei țări asiatice.

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a ordonat liderilor comunităţilor din întreaga ţară să îi urmărească şi să îi aresteze pe toţi cei nevaccinaţi împotriva coronavirusului care ies din locuinţe, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al preşedinţiei de la Manila, citat de Reuters și Agerpres. 

Duterte a emis ordinul joi seara, la o întâlnire cu grupul operativ împotriva COVID-19, a declarat purtătorul său de cuvânt, Karlo Nograles.

"Ordon acum conducătorilor (de sate - n. red.) să îi caute pe cei nevaccinaţi şi să le ceară pur şi simplu sau să le ordone să nu iasă. Iar dacă refuză, dacă iese din casă şi umblă prin comunitate, pot fi reţinuţi. Iar dacă refuză, atunci conducătorul fiind o persoană cu autoritate, este în drept să îl aresteze pe cel recalcitrant", a spus preşedintele la şedinţă.

Directiva președintelui este valabilă la nivelul întregii țări

Nograles a afirmat că directiva este valabilă la nivel naţional şi a cerut populaţiei să urmeze instrucţiunile autorităţilor. El a subliniat că "aceste măsuri referitoare la nevaccinaţi sunt luate pentru a ne proteja populaţia, deoarece lipsa vaccinului îi periclitează pe toţi".

Autorităţile din regiunea capitalei impuseseră deja noi restricţii privind deplasările şi activităţile persoanelor nevaccinate, cărora li se permite să îşi părăsească locuinţele doar în scopuri esenţiale.

În regiunea metropolitană Manila sunt 16 oraşe, cu un total de peste 13 milioane de locuitori. Nivelul mai ridicat de alertă a fost impus din 3 ianuarie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 din cauza mobilităţii crescute a populaţiei şi a adunărilor din perioada sărbătorilor, precum şi a răspândirii variantei Omicron a coronavirusului.

Începând de duminică, alte 14 zone din Filipine vor fi supuse aceloraşi reguli mai drastice, a anunţat Nograles. 

Te-ar mai putea interesa și: Răsturnare de situaţie cu Djokovic. Sârbul nu este lăsat să intre în Australia: Dacă nu aduce dovezi, va fi urcat în primul avion

Vezi și: Un bărbat a murit de COVID în prima zi din an, după ce a refuzat internarea în spital

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel