Trucuri naturale pentru sănătate: ce poți folosi din bucătăria proprie?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Există remedii excelente care pot fi folosite pentru diferite afecțiuni, din propria gospodărie. Iată care sunt!

Atunci când vă simțiți rău, primul lucru pe care probabil că îl faceți este să faceți o razie în dulapul cu medicamente. Dar, uneori, remediul pentru diferite boli poate fi chiar pe raftul din cămară sau frigider.

De la dureri de cap și mușchi dureroși până la greață și ameliorarea mâncărimilor, iată câteva ingrediente de zi cu zi din bucătărie care v-ar putea face să vă simțiți mai bine mai repede.

Mierea este un remediu al naturii pentru o varietate de afecțiuni

Cu aroma sa bogată și conținutul ridicat de antioxidanți, nu poți face mult mai bine decât mierea ca îndulcitor. Dar mierea este mai mult decât o sursă naturală de zahăr; este, de asemenea, un remediu puternic pentru sănătate.

Mierea a fost folosită ca tratament al rănilor timp de milenii, cu rădăcini în culturile egipteană, greacă, asiriană și chineză.

Lichidul dulce era folosit ca un unguent pentru a ajuta rănile să se vindece mai repede și pentru a combate infecțiile datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene.

În mai multe studii, mierea a fost benefică pentru tratarea arsurilor, tăieturilor și chiar a rănilor infectate.

Anumite tipuri de miere, și anume mierea de Manuka, pot ucide microbii care cauzează infecții, inclusiv unele bacterii rezistente la antibiotice, deși acest lucru nu a fost bine studiat la om.

La copiii răciți și cu alte infecții ale căilor respiratorii superioare, mierea calmează durerile de gât și suprimă tusea. Un studiu a constatat că două linguri de miere au ameliorat tusea copiilor suficient de mult pentru ca aceștia să poată dormi toată noaptea.

Există, de asemenea, unele dovezi că mierea ajută la ameliorarea unor probleme de digestie, inclusiv arsuri la stomac, potrivit Medical News.

Serotonina și dopamina. Cum putem fi mai fericiți, antrenând creierul să le elibereze în mod natural?

Turmericul este un super ingredient antiinflamator

Turmericul este cunoscut pentru culoarea sa strălucitoare, aroma pământie și proprietățile puternice de promovare a sănătății. Condimentul galben-portocaliu, bogat în antioxidanți și vibrant, este un antiinflamator natural folosit frecvent ca remediu împotriva durerii.

Există unele dovezi că proprietățile antiinflamatorii ale curcuminei pot ajuta în tratamentul bolilor cauzate de inflamație, inclusiv artrita, bolile inflamatorii intestinale și chiar anumite tipuri de cancer.

Deși au existat studii promițătoare, nu există încă dovezi solide care să susțină acest lucru la om.

Turmericul are, de asemenea, unele proprietăți de subțiere a sângelui, care nu sunt pe deplin înțelese. Din acest motiv, este posibil ca persoanele care iau anticoagulante și cele care sunt însărcinate să trebuiască să evite consumul de turmeric.

Lămâile sunt pline de vitamina C

Acest nutrient esențial ne susține sistemul imunitar și sănătatea generală.

O lipsă severă de vitamina C în alimentație duce la o afecțiune potențial fatală numită scorbut, care provoacă oboseală, dureri musculare, erupții cutanate sau vânătăi și sângerări ale gingiilor.

10 trucuri de frumusețe pe bază de lămâie. Ce poți încerca?

Vitamina C este adesea prezentată ca un remediu împotriva răcelii. Deși nutrientul nu va vindeca o răceală obișnuită, există dovezi că ajută la reducerea duratei și, eventual, a severității răcelii.

Consumul de apă caldă sau de ceai cu lămâie și miere poate ajuta la ameliorarea congestiei și a tusei cauzate de răceală, gripă și alte infecții ale căilor respiratorii superioare.

Cercetările sugerează că un consum regulat de citrice ajută, de asemenea, la susținerea sănătății cardiovasculare, inclusiv un studiu amplu care a constatat un risc mai mic de accident vascular cerebral la femeile care au consumat multe citrice.

Vezi articolul complet pe DC Medical.

Citește și: Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie și baie? Folosește aceste CINCI sfaturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel