Un arbore dispărut acum două secole a fost găsit în Brazilia

Florin Răvdan |
Data publicării:
| Categorie: Externe
Fotografie de la Felix Mittermeier, Pexels
Fotografie de la Felix Mittermeier, Pexels

Un arbore văzut ultima dată în urmă cu aproape două secole şi despre care se credea că a dispărut ca specie a fost regăsit într-o zonă urbană din nord-estul Braziliei, a anunţat marţi o echipă de oameni de ştiinţă, potrivit AFP.


'Ilex Sapiiformis', care poate atinge o înălţime de opt până la 12 metri, a fost descoperit în statul Pernambuco de către o expediţie care a petrecut şase zile în această regiune în căutarea sa, a precizat grupul de mediu care administrează proiectul Re:wild, cofondat de starul de la Hollywood Leonardo DiCaprio.

Cunoscută sub denumirea Ilex de Pernambuco, specia a fost recenzată pentru prima dată de ştiinţa occidentală prin botanistul scoţian George Gardner, în 1838.

A fost singura observare confirmată până la 22 martie, dată la care noua expediţie a găsit patru exemplare pe malul unui mic râu din oraşul Igarassu, situat la periferia capitalei statului, Recife.

Este incredibil că Ilex de Pernambuco a fost redescoperit într-o zonă metropolitană unde trăiesc aproape şase milioane de persoane, a declarat Christina Biggs, responsabilă pentru specii pierdute la Re:wild.

"Acest arbore este un exemplu perfect de ce este important să continui să cauţi". a adăugat ea.

Echipa de cercetători l-a descoperit urmărind pista micilor flori albe caracteristice speciei.

Şeful expediţiei, Gustavo Martinelli, a declarat că grupul speră acum să lanseze un program de reproducere a speciei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel