Zece lucruri uimitoare pe care nu le știai despre sarcină!

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Indiferent dacă ești sau nu însărcinată în prezent, poate ți-ai dori să afli aceste curiozități despre o perioadă minunată din viața unei femei: sarcina.

Iată zece lucruri interesante și mai puțin cunoscute despre sarcină:

Sistemul imunitar al femeii este modificat

Pentru ca organismul uman să nu respingă fătul si sa nu îl vadă ca pe un corp străin, sistemul imunitar al femeii este clar modificat în timpul sarcinii. Însă, conform specialiștilor, acest lucru poate face ca femeia să fie mai predispusă la infecții pe parcursul celor noua luni.

În ce fel se modifică sistemul imunitar în timpul sarcinii? Detalii importante

Bebelușul poate "gusta" din mâncarea mamei

Lichidul în care bebelușul înoată în uter conține molecule provenite din alimentele consumate de mamă. Astfel, bebelușul poate avea o "gustare" a mâncării mamei chiar dinainte de naștere!

Care sunt cele mai cunoscute pofte în sarcină? Ce spun specialiștii?

Cordonul ombilical poate avea o formă ciudată

Cordonul ombilical poate avea forme neobișnuite, de la împletituri sau învârtituri la adevărate noduri. Cu toate acestea, majoritatea acestor forme nu sunt periculoase.

Copilul poate să își schimbe culoarea ochilor

Culoarea ochilor bebelușului de la naștere nu este întotdeauna definitivă. Pigmentația ochilor se poate schimba în primele luni sau chiar ani de viață. De aceea, unele mămici sunt cu adevărate uimite de această schimbare.

Creierul mamei suferă modificări serioase

Sarcina poate duce la schimbări în structura creierului mamei, în special în anumite zone legate de empatie, gândire socială și capacitatea de a recunoaște emoțiile altor persoane.

Placenta este unică

Fiecare mamă dezvoltă o placentă unică pentru fiecare sarcină. Aceasta oferă nutrienții și oxigenul necesare bebelușului, dar are și rolul de a elimina deșeurile.

Durerile de spate pot fi reduse

În timpul sarcinii, creșterea în greutate a abdomenului poate exercita o presiune suplimentară asupra spatelui. Exercițiile de întărire a mușchilor spatelui și postura corectă pot ajuta la reducerea acestor dureri.

Poți vorbi cu bebelușul înainte de naștere

Bebelușul poate auzi sunetele din mediul înconjurător chiar dinainte de a se naște. Acesta poate reacționa la vocea mamei și la alte sunete din exterior.

Picioarele pot crește în mărime

Datorită retenției de apă și a modificărilor hormonale, picioarele multor femei pot crește în mărime pe parcursul sarcinii. Această schimbare poate fi temporară sau chiar permanentă.

Sarcina poate afecta vederea

Modificările hormonale și retenția de apă pot influența grosimea corneei și presiunea intraoculară, ceea ce poate afecta vederea, temporar. De obicei, aceste schimbări revin la normal după naștere.

Amintiți-vă că fiecare sarcină este unică și poate avea propriile sale caracteristici și schimbări. Este întotdeauna important să comunicați cu medicul vostru și să primiți îngrijiri adecvate, pentru a asigura sănătatea ta și a bebelușului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel