„O capsulă a timpului”: arheologii israelieni au descoperit vestigiile unei ferme din Antichitate. Mercur retrograd reactualizează trecutul

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Homepage
sursă: Pixabay.com
sursă: Pixabay.com

Arheologii israelieni au descoperit vestigiile unei ferme situate în nordul acestei ţări despre care au afirmat că ar avea o vechime de 2.100 de ani, informează DPA miercuri. 

Printre numeroasele obiecte descoperite, arheologii au găsit zeci de proiectile din piatră folosite în războaie, vase de ceramică de mari dimensiuni utilizate pentru stocare şi unelte agricole, precum târnăcoape şi coase, a anunţat miercuri Autoritatea pentru Antichităţi din Israel.

Au fost găsite, de asemenea, monede ce datează din a doua jumătate a secolului al II-lea î.e.n. 'Am fost foarte norocoşi să descoperim o asemenea capsulă a timpului, îngheţată în timp, în care obiectele au rămas acolo unde au fost lăsate de locuitorii acestui sit', a declarat Amani Abu-Hamid, directorul şantierului de săpături arheologice, într-un comunicat de presă.

'Se pare că obiectele au fost abandonate în mare grabă din cauza unui pericol iminent, posibil din cauza ameninţării unui atac militar', a adăugat el. Vestigiile au fost descoperite în timpul săpăturilor efectuate înainte de începerea unui proiect pe ţărmul Mării Galileei, precizează acelaşi comunicat de presă. Apă desalinizată va fi transportată printr-o reţea de conducte în Marea Galileei, aflată în pericol de secare din cauza schimbărilor climatice şi a exploatării sale excesive, pentru a contribui astfel la menţinerea nivelului apei. Vestigiile fermei din Antichitate au fost găsite la vest de acest lac cu apă dulce, situat la 200 de metri sub nivelul mării.

Atât la nivel mondial cât și la nivel individual ne confruntăm cu reactualizarea trecutului pentru că retrogradarea lui Mercur de data aceasta începe într-un semn de aer și se termină într-un semn de pământ. Așadar din Gemeni, revine în Taur și ne cere mai multă seriozitate și cât mai multă asumare. Suntem oare pregătiți să mergem mai departe cu planurile pe care le-am făcut până acum? Avem nevoie să privim mai atent în trecut pentru a ne putea înțelege mai bine prezentul?  Mercur vrea să ne dea niște lecții și să ne arate că trecutul ne poate servi drept profesor înțelept. 

Citiți mai multe despre ce anume înseamnă Mercur retrograd chiar aici!

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel