Cât ar fi ideal să dormi, în funcție de vârstă? Remedii care pot contribui la un somn liniștit

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Somnul nu ar trebui să fie un lux, ci este la fel de important pentru sănătatea fizică și mentală ca mâncarea și apa.

S-a demonstrat că privarea cronică de somn crește riscul de afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, obezitatea și depresia. De asemenea, vă poate afecta sistemul imunitar, reducând capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor și a bolilor.

Somn de calitate și ten impecabil: în ce poziție este cel mai bine să dormi?

De cât somn avem nevoie? Câte ore trebuie să dormim?

Obiceiurile noastre de somn, dar și nevoile de somn, se schimbă pe măsură ce îmbătrânim.

Conform recomandărilor Fundației Naționale a Somnului, ar trebui să vă propuneți să dormiți cantitățile de somn după următoarele criterii de vârstă:

- peste 65 de ani - 7-8 ore

- Între 18 și 64 - 7 până la 9 ore

- Între 14 și 17 ani - 8 și 10 ore

- Între 6 și 13 ani - 9 și 11 ore

Copiii mai mici au nevoi de somn și mai mari. Mulți copii își vor atinge obiectivele de somn cu ajutorul siestelor.

- între 3 și 5 ani - 10-13 ore

- Între 1 și 2 ani - 11-14 ore

- Între 4 și 11 luni - 12 și 15 ore

- De la 0 la 3 luni - 14 și 17 ore

Anumiți factori influențează cantitatea de somn de care veți avea nevoie. Genetica poate determina cât timp dormiți. Genele tale pot juca, de asemenea, un rol în modul în care răspunzi la privarea de somn.

Persoanele care au un somn de bună calitate fără să se trezească pot avea nevoie de ceva mai puțin somn decât persoanele care se trezesc frecvent sau care au probleme în a rămâne adormite.

Ce remedii există pentru insomnie? O treime dintre adulți se confruntă cu simptomele ei

Beneficiile somnului

Un somn de bună calitate poate îndepărta multe probleme pe termen scurt, cum ar fi oboseala și problemele de concentrare. De asemenea, poate preveni probleme grave de sănătate pe termen lung.

Beneficiile unui somn bun includ:

> Reducerea inflamației. Pierderea somnului poate provoca inflamații în tot corpul dumneavoastră, ceea ce duce la posibile leziuni ale celulelor și țesuturilor. Inflamația pe termen lung poate duce la probleme cronice de sănătate, cum ar fi boala inflamatorie intestinală (IBD).

> Îmbunătățirea concentrării. Persoanele care beneficiază de un somn adecvat sunt mai productive și au performanțe, memorie și concentrare mai bune decât persoanele care sunt private de somn în mod cronic.

> Consumarea mai puține calorii. Pierderea și privarea de somn perturbă substanțele chimice responsabile de reglarea apetitului. Acest lucru vă poate determina să mâncați în exces și, eventual, să vă îngrășați, așa că un somn suficient vă poate ajuta.

Zodia influențează somnul? Care este relația dintre somn și fiecare semn din zodiac?

> Scăderea riscului de boli de inimă și de accident vascular cerebral. Somnul insuficient vă crește riscul de probleme cardiovasculare cronice, cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea arterială și accidentul vascular cerebral. Un somn sănătos vă reduce riscul.

> Reducerea riscului de depresie. Somnul inadecvat sau de calitate scăzută vă crește riscul de depresie, anxietate și alte probleme de sănătate mintală. În plus, 90% dintre persoanele care au fost diagnosticate cu depresie raportează o calitate scăzută a somnului.

> Un somn bun înseamnă mult mai mult decât prevenirea pungilor sub ochi. Descoperiți încă cinci motive pentru a avea un somn bun.

Vezi articolul complet pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel