Ce simbolizează fiecare planetă din astrograma ta și cum îți influențează personalitatea?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Fiecare planetă are un mesaj secret și spune ceva despre personalitatea ta. Semnul tău din zodiac sau "semnul soarelui" reprezintă doar o intrare către un imens univers astrologic. Pentru că harta ta natală este mult mai extinsă, iată cum te influențează fiecare planetă! 

Probabil toată lumea știe poziția Soarelui din harta natală. De ce? Pentru că Soarele arată zodia. Dacă ești Berbec, înseamnă că Soarele se afla în Berbec când te-ai născut. Dar astrologia se bazează pe întregul sistem solar. 

Și avem planetele personale (Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte) și cele transpersonale/transgeneraționale(Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluto). 

Te-ai întrebat vreodată unde era Luna când te-ai născut? În cazul în care alunecă pe harta unde este semnul Peștilor, ai spune că semnul tău lunar este în Pești. Așa îți poți explica și toate emoțiile. De aceea, fiecare planetă arată o față a personalității tale. Poți să descoperi care este limbajul tău în dragoste sau dacă preferi să eviți conflictele. Află ce simbolizează fiecare planetă zodiacală!

1. Luna

Luna guvernează semnul Racului și este pătura ta de siguranță, din punctul de vedere al astrologiei. Este ceea ce te face să te simți nostalgic, îngrijit și în siguranță. Trebuie să amintim și de fazele schimbătoare ale Lunii, care pot reflecta stările noastre emoționale, aflate într-o schimbare continuă. Cu alte cuvinte, fluctuațiile interioare.  Așadar, sentimentele tale curg liber sau mai degrabă stagnează?

Află și: 12 lucruri pe care nu le știai despre Lună

2. Soarele

Soarele guvernează semnul Leului și te face să te întrebi cine ești și cum strălucești. Reprezintă energia conștientă, puterea personală și ego-ul fiecăruia dintre noi. Soarele este, de fapt, lumina care ne călăuzește și identitatea care predomină în toate aspectele vieții. Sau reprezintă zodia. 

Astrologul Daniela Simulescu ne explică importanța planetelor PERSONALE în astrograma natală. „Soare în Berbec, Lună în Rac, Venus în Pești și Marte în Capricorn”, CINE EȘTI?

3. Venus

Venus guvernează atât semnul Taurului, cât și pe cel al Balanței. Venus poartă numele zeiței iubirii și a fertilității și reprezintă latura noastră senzuală și ceea ce ne dorim în relații. Plăcerille și banii. Mai mult, este și modul în care vedem frumusețea din jur. Feminitatea sau ce caută un bărbat de la o femeie. Și mai guvernează ceva: banii. 

Vezi și: Venus în harta natală şi zodia ta. Legătura Venus - Soare şi relaţiile din viaţa ta!

4. Mercur

Am ajuns la Mercur, ce guvernează Fecioara și Gemenii. Această planetă este numită după zeul mesager înaripat și întruchipează transferul de idei. Mercur reprezintă modul în care gândim, învățăm sau comunicăm și permite minții să ne ducă în orice loc. Desigur, Mercur poate să se manifeste diferit, în funcție de locul în care este în astrograma ta natală.

Poziţia lui Mercur în harta natală este totul despre comunicare! Ce spune despre tin

5. Jupiter

Această planetă guvernează semnul Săgetătorului și al Peștilor. Este cea mai mare planetă din sistemul solar și reprezintă optimismul, credința și invincibilitatea. Te simți norocos? Jupiter este și înțelepciunea care apare din întrebarea "de ce nu?", dar și planeta care ne învață că există posibilități nelimitate, dacă avem încredere în noi. Totuși, trebuie să avem grijă ce ne dorim. Pentru că Jupiter ne poate da până la refuz să ne arate dacă putem duce sau nu. 

Ce aduc Jupiter și Neptun pentru fiecare zodie/ascendent până pe 21 decembrie

6. Marte

Trecem la Marte, cel care guvernează Berbecul și Scorpionul. Este o planetă roșie prăfuită și arsă, care reprezintă focul instinctual în fiecare dintre noi. Marte ne expune spiritul de competiție, agresivitatea, dar și dorința sexuală. Îi simți influența atunci când vezi că un competitor te întrece pe banda de alergat. În final, Marte îți alimentează toate impulsurile, dar și dorința carnală. Marte reprezintă soldatul din fiecare dintre noi. 

Citește și despre rolul lui Marte în astrograma natală

7. Saturn

Saturn guvernează semnul Capricornului și cel al Vărsătorului. Acesta poate acționa ca un părinte dezamăgit care vrea să te pună la punct că ai întârziat acasă. Îți oferă lecții dificile și te pune față în față cu realități dure. Nu în ultimul rând, îți prezintă provocările și sentimentul de realizare, după ce le-ai depășit. O figură a responsabilității și a datoriei. Și mai reprezintă și trecerea timpului. 

Poate ești curios și de: 12 vedete internaționale care au simțit efectele Întoarcerii lui Saturn

8. Uranus

Uranus guvernează semnul Vărsătorului. Este văzut ca un om nebun de știință și este forța idealurilor și a avansării tehnologice. Reușește să ne scoată din modurile noastre de gândire și ne obligă să evoluăm în pas cu vremurile. Este preocupat mereu de idei intelectuale, mai degrabă decât de emoții. Când ne gândim la Uranus, ne gândim la univers și la uraganul schimbărilor. 

Astrosens a scris și despre: Uranus în Taur până în 2026: Vedem și abordăm diferit resursele. Femei la conducere

9. Neptun

Această planetă guvernează semnul Peștilor. Este capacitatea de a transcede realitatea și de a da frâu liber imaginației. O planetă indigo care ne îndeamnă să ne extindem granițele și să devenim una cu natura. Neptun este empatică și ne oferă capacitatea de a gândi dincolo de noi înșine. Dar reprezintă și dizolvarea, haosul, credința nelimitată. 

Iată și: Numărul de magie al lui Neptun, planeta care te învăluie. În ce semn era Neptun când te-ai născut și cum te ajută asta

10. Pluto

Pluto guvernează semnul Scorpionului și este cel care ne obligă să săpăm adânc în infernurile propriilor suflete. Deși este denumită planeta pitică, nu vrea să fie ignorată. Pluto reprezintă luptele noastre, transformările dar și aspectele ascunse. Este și puterea pe care o avem asupra lucrurilor care vor să ne afecteze. Pluto reprezintă și Pasărea Phoenix. 

Îți recomandăm și: În ce semn era Pluto când te-ai născut? Planeta transformării şi puterii, care schimbă lumea cu fiecare tranzit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel