Cum îngrijim planetele de exterior în sezonul cald? Recomandări importante

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Dacă ai plante de exterior, cu siguranță vrei să ai grijă de ele. Este important să te gândești și la anotimp, astfel încât acestea să nu își piardă frunzele și să nu se usuce.

Este clar că plantele au nevoi diferite, de aceea merită să ții cont de îngrijirea lor, mai ales în anotimpul cald, atunci când plantele tind să se usuce rapid.

1. Nu uita să uzi plantele cât de des poți

Dacă iarna nu uzi plantele așa des, vara trebuie să se schimbe ritualul de îngrijire a plantelor de exterior. În consecință, acestea au nevoie de cât mai multă apă. De obicei, în timpul verii, plantele trebuie udate măcar o dată pe zi, fie dimineața, fie seara.

Este recomandat să cunoști particularitățile fiecărei plante pe care o ai în grădină sau în ghiveci. Însă, dacă acestea sunt udate constant când temperaturile cresc, vor căpăta un aspect plăcut și proaspăt. 

Care sunt plantele pe care ar trebui să NU le introducem în casă. Pot fi extrem de toxice!

2. Și plantele trebuie hrănite!

Ca să eviți uscarea plantelor, trebuie să ai grijă de hrănirea lor corespunzătoare. De obicei, vei găsi produse speciale pentru flori, în fitofarmacii. 

Totodată, dacă vrei să utilizezi anumite produse din gospodărie, o poți face. La începutul verii, oamenii pun în pământul florilor o lingură de zaț de cafea sau apă cu zahăr, cenușă sau drojdie. Se consideră că acestea fac minuni pentru plantele de exterior.

Orhideea de pe pervaz va înflori tot anul. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

3. Poți încerca să schimbi ghivecele florilor în sezonul cald

Trebuie să schimbi și ghivecele în timpul verii, pentru plantele de exterior. Acest lucru este recomandat când plantele au crescut prea mult sau atunci când plănuiești să cumperi vreun soi nou.

Scoate plantele din ghiveci și mărunțește corect pământul. Scapă de rădăcinile uscate cu o foarfecă și așează planta într-un ghiveci curat. După care, pune iar pământ umed și udă din nou.

Puterea MAGICĂ a FLORILOR. Plante care te ajută să ai un somn mai odihnitor

4. Verifică mai des plantele

Când este cald, ai face bine să verifici și plantele care sunt ținute pentru o perioadă îndelungată în soare. Pe scurt, nu uita de ele! Acestea au nevoie de apă, dar și de umbră! Știi deja că unele plante se pot usca mai repede că altele, așa că este indicat să le verifici des și să le ții departe de soarele arzător.

Plantele care rezistă la căldură sunt mușcatele, lavanda și petuniile. Da, este adevărat că și ierburile aromatice pot să reziste la căldură. Dacă vrei, poți să plantezi și cimbru, oregano sau rozmarin. Miros minunat și te ajută în gospodărie.

Cum poți prelungi viața lalelelor? Trucuri de la designeri floriști, care funcționează

5. Pune îngrășământ

Totodată, plantele au nevoie și de îngrășământ în sezonul cald. Există îngrășăminte minerale care dau roade pe termen lung, dar trebuie să ții cont de pământ, dar și de soiurile pe care le ai.

Nu uita că un specialist îți poate sugera ce îngrășământ ți se potrivește, în funcție de plantele tale.

Ai în vedere aceste sugestii și recomandări, astfel încât să ai în grădină sau în ghivece plante frumoase și sănătoase în timpul verii.

Citește și: Crini în dormitor: da sau nu? Care sunt efectele neașteptate ale acestor flori?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel