Cum să faci sport acasă? Obiecte pe care le poți folosi dacă nu ai echipament special

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Practic
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Dacă nu ai timp sau nu îți place să mergi la sală, poți să faci sport și acasă, fără echipament special. Află ce obiecte din casă pot fi utilizate pentru sport, ca să te menții în formă!

Cum poți face sport cu ce ai la îndemână? Iată cum!

1. Sticle pline cu apă

Din fericire, dacă ai voință, te poți antrena cu orice obiect, chiar și la domiciliu. De exemplu, dacă îți dorești să îți lucrezi brațele, poți să înlocuiești celebrele gantere cu sticle pline cu apă. Cu ajutorul a două sticle cu apă, te poți bucura de brațe tonifiate și ferme.

Nu trebuie decât să depărtezi picioarele și să îndoi ușor genunchii. Folosește două sticle a câte 2 l cu apă și ridică-le ușor deasupra capului. Repetă exercițiul, în serii de câte 5-10 repetări. Ți se pare dificil? Poți folosi o singură sticlă cu apă.

2. Saltea sau covoraș

Dacă nu ai apucat încă să cumperi o saltea sau un covoraș special, dar vrei să te antrenezi acasă, nu te îngrijora. Poți să te folosești de o saltea obișnuită. O poți lua de pe pat atunci când vrei să faci mișcare, ca să realizezi exerciții ușoare pentru spate, mâini sau picioare. Pentru că salteaua este groasă, vei amortiza șocul mișcărilor și nu aluneci pe parchet.

3. Peretele

Chiar și peretele te poate ajuta să te antrenezi la tine acasă! Poate că vrei să ai picioare tonifiate și rezistente, așa că trebuie să te sprijini cu spatele de un perete liber din cameră și să te lași ușor în jos, până ajungi într-o poziție de genuflexiune. Ai grijă să ții picioarele într-un unghi drept și să rămâi în această poziție preț de un minut, în care să ții încordați mușchii abdomenului. Este un exercițiu de cardio minunat!

4. Scaunele

Scaunele din bucătărie sau din living îți devin aliați de nădejde pentru antrenamentul picioarelor! Folosește un scaun, așează-te în fața lui și ridică-te ușor pe vârfuri. Scaunul poate fi folosit ca sprijin, așa că ridică ușor câte un genunchi la piept. Repetă același exercițiu util și pentru piciorul opus.

Nu lua un scaun înalt, ca să lucrezi corect și eficient mușchii picioarelor. Apoi, pune-l și în stânga ta. În timp ce stai în picioare, sprijină-te din nou de spătar și ridică unul din picioare. Revino la formă inițială și repetă exercițiul și pentru celălalt picior.

Vezi și: Ai dureri de spate? Poți practica aceste 3 sporturi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel