Manuscrisele lui Freddie Mercury vor fi expuse în premieră la New York. Cât vor costa?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Externe
https://pixabay.com/
https://pixabay.com/

Manuscrise ale cântăreţului Freddie Mercury, care nu au fost prezentate niciodată în public, inclusiv cel al piesei 'Bohemian Rhapsody', sunt expuse la New York.

Iată ce ne spune astrologul Daniela Simulescu!

„Freddie Mercury (născut Farrokh Bulsara) nu cred că și-a ales, ci a primit acest nume pur și simplu. Fiind nativ Fecioară, bineînțeles că este guvernat de planeta Mercur, planeta comunicării și a scrisului. Iar zilele următoare, Mercur face o conjuncție cu Uranus. Și iată ce veste primim! Că vor fi expuse cuvintele lui.”

După expoziţia de la New York, care va rămâne deschisă până pe 8 iunie, manuscrisele vor fi prezentate la Los Angeles şi la Hong Kong.

Manuscrisul piesei 'Bohemian Rhapsody' dezvăluie pe 15 pagini diferitele direcţii pe care Freddie Mercury şi le-a imaginat pentru acest titlu celebru din repertoriul trupei Queen, pe care artistul britanic plănuia iniţial să îl intituleze 'Mongolian Rhapsody'.

Casa Sotheby's a stabilit un preţ estimativ cuprins între 800.000 de lire sterline şi 1,2 milioane de lire sterline (930.000 - 1,4 milioane de euro).

Printre celelalte manuscrise ale legendarului solist britanic, care a murit de SIDA în 1991, figurează cele ale cântecelor 'Don't Stop Me Now', 'Somebody to Love' şi 'We Are the Champions', cel din urmă fiind estimat la un preţ de vânzare cuprins între 200.000 şi 300.000 de lire sterline (225.000 - 339.000 de euro).

'Versurile sunt incredibile, pentru că ele arată cât de intens lucra artistul. El nu arunca pur şi simplu nişte cuvinte pe o foaie de hârtie, pentru că putem să vedem cu adevărat concentrarea sa, reflecţia, grija faţă de texte, precum şi schimbările şi modificările', a declarat Cassandra Hatton.

Printre celelalte loturi scoase la licitaţie se află un carnet de notiţe cu coperţi roşii din anii 1970, fără îndoială unul dintre cele mai timpurii carnete de versuri ale starului britanic.

Cele 42 de pagini ale carnetului conţin schiţe pentru logoul trupei Queen, precum şi câteva pete de cafea. Un caiet cu spirală, conţinând 24 de pagini cu versuri pentru cel de-al şaptelea album de studio al trupei Queen, lansat în 1978, intitulat 'Jazz' şi care include single-ul 'Don't Stop Me Now', va fi pus şi el în vânzare, precum şi mai multe costume, inclusiv combinezonul din satin purtat de Freddie Mercury în videoclipul piesei 'Bohemian Rhapsody' din 1975.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Florin Bădescu)

Vezi și: Johnny Depp a semnat un contract record, de 20 de milioane de dolari. Ce trebuie să știm din astrograma sa?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel