Paradoxal, cina servită seara târziu creşte senzaţia de foame

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pixabay/pexels
foto pixabay/pexels

Cina servită seara târziu creşte senzaţia de foame şi riscul de obezitate.

Acest obicei elimină caloriile arse şi modifică structura ţesutului adipos. Oamenii de ştiinţă de la Spitalul Brigham din Boston au descoperit în urma unei cercetări că pacienţii care au aceeaşi dietă, inclusiv compoziţia alimentelor, activitatea fizică, petrecerea timpului în aer liber şi durata somnului, răspund în mod diferit la caloriile consumate, în funcţie de momentul în care servesc cina.

Participanţii la studiu care au mâncat cu patru ore mai târziu decât alţii au declarat că au simţit mai acut senzaţia de foame.

De asemenea, arderea caloriilor a fost diferită în cazul lor. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista ştiinţifică "Cell", conform Rador. 

Congelarea alimentelor nu e cea mai bună alegere mereu

Metoda extrem de populară de depozitare în congelator a unor alimente pentru a fi congelate nu este potrivită pentru unele alimente. După cum a explicat nutriţionistul Maria Muhina, după congelare, unele alimente îşi pierd valoarea nutritivă. De exemplu, clorofila şi vitaminele sunt distruse din verdeaţă, iar proprietăţile antioxidante sunt, de asemenea, reduse. După decongelare, verdeaţa poate fi folosită doar ca sursă de fibre. Roşiile decongelate, dovleceii şi castraveţii sunt potrivite doar ca ingrediente pentru a face supe, sosuri şi alte feluri de mâncare fierbinţi - prin congelare se pierde din densitatea lor. Şi produsele lactate îşi pierd din valoarea nutriţională, dacă sunt congelate. Acest fapt vine din cauza unei modificări în structura proteinei, are loc o rupere a legăturilor proteice şi denaturarea acesteia. La decongelare acestea arată ca un chefir, practic, coagulat, de proastă calitate, cu dungi grosiere de zer, mai avertizează expertul în nutriţie. Congelarea nu este indicată nici pentru nuci - temperaturile sub zero grade afectează negativ activitatea acizilor graşi polinesaturaţi, a remarcat specialistul, conform sursei citate. 

În schimb, mersul pe jos nu se dezice: rămâne benefic pentru sănătate

Mersul pe jos este benefic pentru sănătate, ne ajută să eliminăm stresul, susţin experţii în sănătate. ”Mersul pe jos este o activitate fizică cu impact redus, care poate fi extrem de benefică. Cel mai bun remediu de a te încălzi în perioada rece a anului este mersul pe jos într-un ritm lent. Cea mai bună modalitate de a scăpa de stresul emoţional este mersul pe jos la aer curat”, arată un sondaj realizat de platforma Avito Rabota şi FITMOST. 

”Potrivit sondajului, printre remediile populare de a avea grijă de sănătate sunt, de asemenea, hobby-urile şi creativitatea (34%) şi interacţiunea cu animalele de companie (29%), iar unul din zece dintre cei chestionaţi a declarat că recurge la meditaţie”, au adăugat autorii studiului. 

Cârnaţii şi crenvurştii te pot îmbolnăvi. Risc crescut de formare a cheagurilor de sânge

Consumul de cârnaţi şi crenvurşti şi, în general, carnea procesată, poate avea consecinţele grave pentru sănătate, ne avertizează cardiologul. Consumul anumitor tipuri de carne poate creşte riscul de formare a cheagurilor de sânge Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel