Vitamina C: ŞAPTE simptome evidente de deficienţă. Atenţie la piele şi gingii!

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Vitamina C: ŞAPTE simptome evidente de deficienţă. Atenţie la piele şi gingii! (sursa foto: Pexels)
Vitamina C: ŞAPTE simptome evidente de deficienţă. Atenţie la piele şi gingii! (sursa foto: Pexels)

Vitamina C este necesară pentru anumite funcții esențiale în corpul uman. Deficitul de vitamina C poate duce la unele probleme de sănătate, iar cele mai multe simptome sunt chiar evidente la nivelul pielii şi gingiilor. Iată semnele și simptomele deficitului de vitamina C.

Vitamina C este unul dintre nutrienții esențiali de care are nevoie corpul uman. Vitamina C este un antioxidant puternic care te poate proteja inima și te poate preveni de alte boli cronice. Vitamina C este, de asemenea, extrem de bună pentru sănătatea pielii şi este responsabil pentru absorbția fierului din dieta ta, care previne carența de fier. Vitamina C susține, totodată, sistemul imunitar. Trebuie să consumi alimente bogate în vitamina C, deoarece nu poate fi produsă de corpul tău. Vitamina C este prezentă în general în alimentele citrice. Dacă nu consumi vitamina C în cantitate suficientă, este posibil să te confrunţi cu unele simptome. Aceste simptome indică necesitatea de a adăuga mai multă vitamina C în dieta ta. Dacă deficiența este prea severă, poate fi necesar să consumi suplimente.

Citeşte şi: Vitamina B12: Simptomul facial care trădează deficienţa! Este foarte evident

Semne și simptome ale deficitului de vitamina C

1. Piele uscată

Vitamina C este bună pentru sănătatea pielii. Vei observa că aproape fiecare produs pentru piele conține vitamina C. Conținutul ridicat de antioxidanți face vitamina C benefică pentru piele. Un aport slab de vitamina C are ca rezultat pielea uscată și deteriorată. De asemenea, poţi observa riduri pe piele în multe locuri.

2. Vindecarea lentă a rănilor

Deficitul de vitamina C poate duce la o rată lentă de formare a colagenului, care duce la vindecarea lentă a rănilor. Lipsa vitaminei C va crește, de asemenea, răspândirea infecțiilor. Acest semn este de obicei vizibil atunci când există un deficit sever de vitamina C.

3. Sănătate dentară precară

Nu doar pielea, ci şi dinții sunt susceptibili să sufere din cauza deficitului de vitamina C. Formarea slabă de colagen din cauza nivelurilor mai scăzute de vitamina C duce la sângerarea gingiilor. Gingiile umflate sunt o afecțiune frecventă a deficitului de vitamina C. Deficiența severă poate duce chiar la pierderea dinților.

4. Deficitul de fier și anemia

Vitamina C ajută organismul să absoarbă fierul din dieta consumată. Aceasta duce la deficit de fier și anemie. Sângerările excesive pot duce, de asemenea, la anemie. În cazul în care consumul de fier nu este suficient, trebuie să consumi o cantitate suficientă de vitamina C pentru absorbția sa.

5. Imunitate slabă

Vitamina C este bogată în antioxidanți, care ajută la construirea unei imunități puternice. Nivelurile slabe de vitamina C duc la un nivel scăzut de imunitate. Este posibil să te îmbolnăveşti foarte des, deoarece eşti mai predispus la infecții. Uneori poate crește riscul unor boli severe.

6. Creșterea în greutate

Poţi crește în greutate și din cauza deficitului de vitamina C. Deficitul de vitamina C duce la depunerea grăsimilor, în special în jurul burţii. Dacă nu încerci să te îngraşi, deficitul de vitamină C ar putea fi motivul creșterii inexplicabile în greutate.

 

7. Oboseala constantă

Nivelurile scăzute de vitamina C te pot face să te simţi obosit tot timpul. Imunitatea scăzută și anemia pot declanșa această afecțiune. Este posibil să simți lipsa de energie pentru a finaliza o sarcină. Iritabilitatea este, de asemenea, experimentată din cauza deficitului de vitamina C.

Dacă ai aceste simptome, trebuie să discuţi cu medicul tău și să faci un test sau set de analize. Medicul te va ajuta să înțelegi nivelul deficienței și modalitățile de abordare.

Acest conținut, inclusiv sfaturi, oferă numai informații generice. Nu este în niciun caz un substitut pentru avizul medical calificat. Consultați întotdeauna un specialist sau propriul medic pentru mai multe informații. 

sursa: ndtv.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel