Merele verzi au zeci de beneficii. Consumă-le și tu pentru o doză mare de vitamine și minerale

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Merele verzi au zeci de beneficii. Consumă-le și tu pentru o doză mare de vitamine și minerale. Sursa foto: freepik.com
Merele verzi au zeci de beneficii. Consumă-le și tu pentru o doză mare de vitamine și minerale. Sursa foto: freepik.com

Merele verzi au o istorie lungă de cultivare, datând din epoca romană și greacă. În prezent, sunt populare în întreaga lume și, în special, în Europa, America de Nord și Asia. 

Cunoscute pentru gustul crocant și acrișor, dar și pentru vitaminele și mineralele pe care le conțin, merele verzi sunt o cantitate de fibre alimentare și carbohidrați.

Printre vitaminele pe care se găsim în merele verzi se numără: vitamina C, vitamina K și potasiu. Vitamina C contribuie la sănătatea sistemului imunitar și la menținerea țesutului conjunctiv. Vitamina K este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor, iar potasiul ajută la menținerea echilibrului tensiunii arteriale.

Purificarea organismului: Ce alimente trebuie să consumăm?

Antioxidanții din merele verzi protejează organismul de daunele radicalilor liberi, prevenind bolile inimă și cancerul. Merele verzi sunt o sursă de polifenoli, un grup de antioxidanți care reduc riscul bolilor de inimă și diabet de tip 2. Nu în ultimul rând, merele vezi sunt utile pentru sănătatea inimii, a sistemului digestiv și a sistemului imunitar.

Cei care doresc să-și îmbunătățească dieta, pot alege merele verzi, care oferă o gamă largă de nutrienți importanți. Acest lucru este asociat cu conținutul său scăzut de calorii.

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline

Merele verzi pot fi folosite și la prepararea prăjiturilor, a gemurilor și a sucurilor. În plus, pot însoți preparatele cu brânză sau carne. Din mere verzi se face cidru.

Printre contraindicațiile merelor verzi se numără reacțiile alergice la unele persoane și interferențe cu unele medicamente. Evitați să mâncați prea multe mere verzi dacă aveți diabet sau țineți o dietă săracă în carbohidrați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel