Rețete bogate în fibre: ce putem consuma la mic dejun, prânz și cină?

Autorul articolului: Astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Fibrele sunt regăsite îndeosebi în cereale integrale, legume, fructe, dar și leguminoase. Sunt potrivite pentru consum, deoarece scad vizibil riscul de apariție a diabetului, dar și a bolilor de inimă. Iată ce rețete bogate în fibre poți pregăti.

Din fericire, nu este dificil să optezi pentru mese sănătoase și gustoase, bogate în fibre. De aceea, alege să le introduci în mesele tale de zi cu zi.

Budincă din fulgi de ovăz cu fructe

Poate știi deja că fulgii de ovăz ajută la îndepărtarea senzației de dulce. Totodată, reglează nivelul de zahăr din sânge. Așa că poți alege să pregătești o budincă sănătoasă din fulgi de ovăz, cu fructe.

Ingrediente

-Două căni de fulgi de ovăz

-O cană de stafide

- Două căni de mere rase

- O cană de fulgi de cocos

- Două căni de lapte de soia

- Un vârf de sare

- O linguriță de vanilie

Pune toate ingredientele într-un bol, amestecă bine compoziția și las-o cel puțin 30 de minute la temperatura camerei, ca să se înmoaie perfect fulgii de ovăz. Preparatul trebuie să fie pus la cuptor pentru aproximativ o oră, după care poți servi o budincă delicioasă, ornată cu fructe.

Omletă cu avocado și cheddar

Avocado este bogat în grăsimi mono-nesaturate și fibre, minerale și vitamine, cu multe beneficii pentru sănătate. Poate fi consumat în orice moment al zilei. Poți pregăti o omletă cu avocado și brânză cheddar, ideală pentru întreaga familie.

Ingrediente

- Un avocado copt

- Două ouă

- O lingură de smântână

- O lingură de ulei de măsline

- O roșie

- Cheddar

Taie roșia și miezul de avocado în cubulețe mici. Pune tigaia pe foc cu o lingură de ulei de măsline. Apoi, după ce se încinge uleiul, adaugă ouăle și amestecă bine. Când omleta este aproape gata, pune smântână și amestecă iar. La final, poți să adaugi bucățile de avocado și roșii, pentru câteva secunde, la foc mic. Condimentează omleta cu sare și piper și adaugă brânza cheddar pe deasupra. Un deliciu!

Salată cu ciuperci și mazăre

Da, mazărea conține fibre și este o alegere ideală pentru mesele zilei. Poți pregăti numeroase rețete gustoase, precum o salată sățioasă și rapidă cu mazăre și ciuperci, care poate fi servită ca atare sau cu  o garnitură de orez. 

Ingrediente

- O conservă de mazăre verde

- 200 de grame de ciuperci Champignon

- O ceapă tocată

- O lingură de oțet de mere

- O lingură de ulei

- Sare și piper, după gust

Scurge mazărea din conservă și pune-o pe toată într-un bol.

Într-o tigaie, sotează ciupercile feliate și ceapa în puțin ulei, la foc mediu. Le vei așeza ulterior peste mazăre. Pune oțetul de mere, amestecă bine și condimentează cu sare și piper. 

Sursa: blog Glovo.ro

Vezi și: Salată cu telemea și omletă: Rețeta de mic dejun delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel