Cele 12 case astrologice. Iată ce semnificație are fiecare în harta ta natală

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
https://pixabay.com/
EXCLUSIV
https://pixabay.com/

Zodiacul este împărțit în 12 segmente sau case astrologice, iar fiecare din ele este condusă de un semn diferit. Iată ce înseamnă fiecare casă din harta ta natală!

Vrei să știi ce înseamnă fiecare casă din astrograma ta?

De la 1 până la 12, o casă este de fiecare dată asociată cu un set de trăsături. Acestea pornesc de la sinele nostru și se extind către exterior, în societate, dar și dincolo de ea. Dacă primele șase sunt cunoscute ca fiind "case personale", ultimele 6 vor fi "case impersonale".

Îți reamintim că, în momentul nașterii tale, toate planetele erau în semne și în case specifice. Din acest motiv, când un astrolog dorește să-ți interpreteze harta, aceasta îmbină semnificația fiecărei planete, dar și a casei și a semnului în care se afla.

Cu ajutorul acestor informații, un astrolog poate să mapeze bucuriile dar și dificultățile pe care le poți primi într-o viață. Ba mai mult, când planetele vizitează o anumită casă, vor lumina o parte a diagramei tale. Deci, energizează trăsăturile casei cu pricina. Ca să afli mai multe despre o casă, citește și despre semnul care este asociat cu aceasta.

Casa I

Prima casă este numită și Casa Ascendentului. Începe zodiacul și acoperă toate primele impresii. Te ajută să înțelegi mai bine cum te văd oamenii din jurul tău și te face să-ți explici și corpul, aspectul fizic, temperamentul sau modul în care îți privești viața.

Daniela Simulescu spunea că ascendentul este dat, practic, de prima respirație. Soarele reprezintă personalitatea, Luna este partea emoțională, în timp ce Ascendentul, modul în care alegi să te construiești de-a lungul vieții. Tot astrologul continuă prin a spune că ascendentul este chiar mai important decât zodia.

Citește și: Casa I în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa Ascendentului și cum ne influențează

Casa a II-a

A doua casă poate fi numită și Casa resurselor, fiind influențată de semnul Taur, dar și de energia sa, către valoare și posesie. Pe scurt, Casa a doua vorbește despre banii pe care îi ai sau vrei să-i faci, despre venituri, cheltuieli, talente sau potențial. Aducem în discuție și stima de sine, încrederea sau alte abilități. Atunci când planetele tranzitează această casă, pot exista schimbări în zona stimei de sine sau a resurselor.

Despre Casa a doua, Daniela Simulescu afirmă că tot aici găsim și respectul sau încrederea în propria persoană. Spune că cei cu o Casă a doua slăbită vor percepe cu greutate suma corectă pentru serviciile pe care le prestează.

Citește și: Casa a II-a în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa resurselor și cum te ajută

Casa a III-a

Este casa percepției deschise, condusă de semnul Gemenilor. Ne arată modul în care comunicăm cu lumea. Această casă guvernează toate formele de comunicare: gândirea, vorbirea, dispozitivele pe care le folosim zi de zi.

Redactorul-șef Astrosens.ro definește Casa a treia spunând că reprezintă primii pași pe care îi facem, primul cuvânt spus și prima conexiune cu lumea înconjurătoare. Dar nu doar atât.

Citește și: Casa a III-a în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa percepţiei deschise și cum ne schimbă

Casa a IV-a

Aceasta reprezintă Casa familiei sau rădăcinile noastre. Este condusă de Rac și include casa ta, securitatea de bază, intimitatea și părinții tăi - în special mama ta, dar și copiii, îngrijirea, propriile abilități de mamă sau de părinte.

Daniela Simulescu este de părere că, până la a discuta despre familie, casă, părinți, trebuie să ne referim la ce ne face pe noi să ne simțim stabili. La "acasă" interior. 

Citește și: Casa a IV-a în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa familiei

Casa a V-a

Avem o casă distractivă, a plăcerii, strâns legată de creativitate, plăcere, bucurie și copii. În plus, ține și de entuziasmul și de bucuria unui copil. Este condusă de Leu și guvernează auto-exprimarea, creativitatea, drama, atenția, culoarea, romantismul, jocul și distracția.

"Casa aceasta ne învață cum să fim fericiți, cum să ne exprimăm, cum să cerem atenția. Și cel mai important: să ne iubim și să le arătăm celorlalți cum să ne iubească", spune Daniela Simulescu.

Citește și: Casa a V-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce este Casa plăcerii

Casa a VI-a

A șasea casă este Casa muncii și a sănătății. Această casă guvernează, de asemenea, sănătatea și exercițiile fizice. Fiind guvernată de Fecioară, reglementează programele, organizarea, rutinele, utilitatea și a fi de folos celorlalți.

De aceea, semnul în care începe Casa a șasea ne arată modul în care ne putem crea rutina cotidiană potrivită pentru noi, conform spuselor Danielei Simulescu.

Citește și: Casa a VI-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce este Casa muncii și a sănătății

Casa a VII-a

Casa a șaptea este Casa descendentului şi a relaţiilor. Condusă de Balanţă, guvernează toate parteneriatele, atât de afaceri, cât și personale, precum și chestiunile asociate relațiilor, cum ar fi contractele sau căsătoria.

Ascendentul este modul în care ne construim și ne percepe lumea exterioară, iar descendentul reprezintă modul în care percepem noi oamenii care intră în viața noastră.

Citește și: Casa a VII-a în harta natală: Daniela Simulescu explică ce este Casa descendentului

Casa a VIII-a

Casa a VIII-a guvernează nașterea, moartea, sexul, transformarea, misterele, energiile și legăturile la cel mai profund nivel. Este reprezentată de Scorpion.

Daniela Simulescu adaugă și traumele provenite din experiențe greu de controlat. Secretele. Față de public, dar și de oamenii apropiați.  Întâmplările total neașteptate. Obstacolele. Moartea. Nu neapărat cea fizică și a noastră.

Citește și: Casa a VIII-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce este Casa renașterii și a morții

Casa a IX-a

Casa a IX-a se referă la toate lucrurile în evoluția personală - călătorii, expansiune, inspirație, filozofie. Această Casă reprezintă călătoria, atât literal, cât și metaforic.

Totodată, ne mai vorbește despre filosofie, credință, legătura cu spiritualitatea, mentorii de care avem nevoie, morala, etica, perspectivele asupra subiectelor complexe.

Citește și: Casa a IX-a în harta natală. Daniela Simulescu explică de ce este Casa paradigmelor

Casa a X-a

Cuspida sau granița Casei a zecea mai este numită și Mijlocul Cerului. Este locul astrologic care ne spune scopul tău ideal, cariera și destinul tău.

Vorbește despre carieră, statut, imaginea în societate, nivelul la care ajungem, autoritate, capacitatea noastră de a urca pe scara socială, succesul, ambiția, predispozițiile pe plan profesional, funcția, rolurile importante, faima.

Citește și: Casa a X-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce se mai numește și "Mijlocul Cerului"

Casa a XI-a

Casa a XI-a, condusă de Vărsător, guvernează totul despre prietenie, echipe, grupuri sociale, comunități, rețele - toate acestea sau justiție socială, rebeliune și cauze umanitare.

Daniela Simulescu afirmă ca această casă are legătură și cu tehnologia, internetul, inovațiile, rețelele sociale, digitalizarea, descoperirile care schimbă lumea, domeniile noncomformiste/ezoterice.

Citește și: Casa a XI-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce este Casa prieteniilor şi a viitorului

Casa a XII-a

Casa a XII-a reprezintă sfârșitul zodiacului sau întunericul dinaintea zorilor. Această casă acoperă etapele finale ale unui proiect, legarea capetelor libere, completările, viața de apoi, bătrânețea.

Astrologul continuă prin a afirma că reprezintă, în primul rând, abandonul. Al altora în ceea ce ne privește sau al nostru față de noi sau față de alții. Pierderile de toate felurile. Dar nu întâmplătoare. Ci menite să ne învețe lecții sau să ne ușureze.

Citește și: Casa a XII-a în harta natală: Daniela Simulescu explică de ce este Casa eliberării spirituale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel