Luna în zodii. Influența poziției Lunii la naștere asupra relației cu mama

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Planete în semne
freepik.com
EXCLUSIV
freepik.com

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă să ai Luna în Taur la momentul nașterii? Sau în Balanță? Vezi cum influențează poziția Lunii la naștere relația pe care o ai cu mama pe tot parcursul vieții!

Știm prea bine deja că nu suntem definiți doar de zodia noastră, ci că astrograma pe care o avem este una mult mai profundă sau mai complexă. De aceea, ne interesează și poziția Lunii la momentul nașterii.

Facem referire îndeosebi la Luna în harta unui copil. Acest aspect ne indică primele noastre emoții, precum și legăturile inițiale pe care le avem cu părinții ori cu familia apropiata. Semnul lunar descrie felul în care interacționăm mai târziu în relații. Aflăm care ne este esența interioară, ce trăiri intime avem, ce profunzimi. 

Astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ne vorbește despre ce legătură există între poziția Lunii la naștere și relația pe care o avem cu mama.

Copilul cu Luna în Berbec

Atunci când Luna se află în Berbec în harta unui copil, este probabil să fi avut o mamă extrem de energică și uneori dominatoare, sau una care s-a manifestat mai mult într-un mod asociat tradițional cu masculinitatea, impunând reguli și direcții. Indiferent de gen, tendința ta, având Luna în Berbec, este de a simți mereu nevoia de a câștiga, de a acționa rapid și de a exprima uneori o furie pasageră. Chiar și dacă zodia ta solară este Pești, prezența Lunii în Berbec poate schimba semnificativ tonul personalității tale, îndemnându-te să fii activ, să practici sportul, să te implici în competiții și să îți exprimi energia în diverse moduri. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Taur

Copiii cu Luna în Taur prezintă trăsături de posesivitate. Mama lor este atentă la nevoile lor exterioare și se implică activ în planificarea detaliată a lucrurilor. Indiferent de gen, copilul cu Luna în Taur preferă un ritm lent și are nevoie să simtă și să proceseze fiecare aspect al vieții sale. Să nu încerci să grăbești un copil cu Luna în Taur, deoarece acest lucru ar putea avea repercusiuni negative. Educația primită de la mama lor este marcată de un anumit ritm: întâi activitățile practice, apoi temele școlare, urmate de momentele de îmbrățișare și apoi de joc. Copiii cu Luna în Taur manifestă des un simț estetic pronunțat. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Gemeni

Pentru copilul cu Luna în Gemeni, un mediu familial instabil poate implica o serie de schimbări în relațiile părinților sau chiar relocări frecvente. Mama poate fi implicată în numeroase schimbări în primii ani ai copilului. Aceste schimbări repetate pot afecta capacitatea copilului de a se simți în siguranță și de a stabili legături emoționale profunde, deoarece stabilitatea emoțională nu este asigurată de niciun adult în viața sa. Pe măsură ce acești copii cresc și devin adulți, pot avea dificultăți în gestionarea emoțiilor și pot fi predispuși la anxietate. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Rac

Poziția Lunii în Rac este considerată una dintre cele mai favorabile. Aceasta indică faptul că mama a avut un rol extrem de important în viața ta, fiind prezentă, ascultându-te, înțelegându-te și fiind foarte aproape de tine. Prin urmare, atunci când te naști cu Luna în Rac, se presupune că mama ta este profund atașată de familie. Ea valorizează tradițiile, rădăcinile și stabilitatea familială, are grijă să creeze un mediu în care masa în familie și activitățile comune sunt încurajate și apreciate. Persoana cu Luna în Rac dezvoltă o nevoie puternică de apartenență și atașament în viața sa adultă. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Leu

Persoana cu Luna în Leu tinde să caute constant atenția și recunoașterea celor din jur. Copilul cu Luna în Leu este expresiv și poate zice lucruri care să atragă atenția sau să impresioneze, deoarece vrea să dobândească prestigiu și respect.  Dacă ai copii cu Luna în Leu, aceștia te privesc cu admirație și vor crește cu o încredere în sine corespunzătoare. Totuși, este important să le gestionezi așteptările și să le cultivi modestia și empatia față de ceilalți. Cu o abilitate naturală de a se pune în valoare și de a impresiona, cei cu Luna în Leu pot fi adevărați artiști.Citește aici articolul complet. 

Copilul cu Luna în Fecioară

Copiii cu Luna în Fecioară tind să crească într-un mediu în care mama lor se preocupă în mod special de aspecte practice, cum ar fi dieta și igiena personală. Acești copii sunt educați într-un mod în care perfecțiunea este o valoare importantă, iar această căutare a perfecțiunii îi va însoți pe tot parcursul vieții. Fundamentul acestei atitudini se află în relația cu mama în primii ani de viață. Dacă mama lor s-a concentrat doar pe aspectele materiale și practice ale vieții, ignorând nevoile emoționale ale copilului, acesta va crește cu un accent mai puțin pe exprimarea și gestionarea emoțiilor și mai mult pe aspectele tangibile și măsurabile ale vieții. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Balanță 

Copiii cu Luna în Balanță manifestă o nevoie puternică de conexiune și interacțiune socială. Ei se simt incomod atunci când sunt singuri și caută în mod constant să se alăture altora și să stabilească relații. Aspectele estetice sunt, de asemenea, foarte importante pentru acești copii, care sunt atenți la modul în care sunt îmbrăcați și la aspectul locuinței și al jucăriilor lor. Ei văd îmbrăcămintea ca pe o modalitate de a comunica un anumit mesaj și sunt dornici să transmită o imagine plăcută și echilibrată. Pe măsură ce cresc și devin adulți, ei pot descoperi că nu toate relațiile sunt la fel de armonioase precum cele din copilărie. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Scorpion

Poziția Lunii în Scorpion este una dintre cele mai dificile, deoarece semnul Scorpionului este asociat cu extremele și cu adâncurile emoționale. Copilul cu Luna în Scorpion poate avea primii ani de viață marcați de evenimente și experiențe dificile, cum ar fi pierderea unei persoane dragi, violența domestică, instabilitatea familială. În aceste circumstanțe, copilul poate simți o nevoie puternică de a se atașa și de a se simți în siguranță în preajma mamei sale, dar va fi dificil pentru el să-și exprime și să-și gestioneze emoțiile. În timp, copilul poate învăța să-și ascundă sau să-și reprime emoțiile, să devină suspicios sau să aibă dificultăți în a avea încredere în alții, deoarece a învățat că sentimentele sale pot fi copleșitoare și dificil de gestionat. Citește aici articolul complet.

Copilul cu Luna în Săgetător 

Copiii cu Luna în Săgetător sunt cunoscuți pentru energiile lor expansive și pentru dorința nelimitată de explorare și cunoaștere. Ei sunt extrem de sociabili. Relația lor cu mama este una de tovărășie și aventură, în care mama îi încurajează să exploreze lumea și să își dezvolte interesul pentru cunoaștere și învățare. Pentru părinții copiilor cu acest aspect, călătoriile și participarea la evenimente sociale pot fi modalități excelente de a le satisface nevoia lor de explorare și aventură. Este important ca părinții să încurajeze această dorință de cunoaștere și să le ofere oportunități de a-și dezvolta propriile opinii și convingeri, fără a încerca să-i îndoctrineze sau să le impună propriile lor idei. Citește aici articolul complet

Copilul cu Luna în Capricorn 

Copilul cu Luna în Capricorn este introvertit și rezervat. Acest copil poate fi profund influențat de relația sa cu mama în primii ani de viață, fiind expus la problemele și preocupările ei, cum ar fi tensiunile în relația cu tatăl sau dificultățile la locul de muncă. Copiii aceștia tind să fie muncitori, ambițioși și competitivi, cu o dorință puternică de a obține succes și recunoaștere. Cu toate acestea, pot avea dificultăți în exprimarea și gestionarea emoțiilor. Este posibil să simtă o presiune constantă de a atinge standardele înalte pe care și le impun, le este greu să se relaxeze și să se bucure de momentele de liniște și de conexiune emoțională. Citește aici articolul complet

Copilul cu Luna în Vărsător

Copilul cu Luna în Vărsător poate crește într-un mediu în care mama sa manifestă o anumită detașare emoțională, tratându-l mai mult ca pe un prieten decât ca pe un copil. Acest lucru poate determina ca cel mic să dezvolte o nevoie puternică de relații de prietenie și să își facă legături strânse cu cei din jurul său în loc să se bazeze pe conexiunea emoțională profundă cu mama sa. Persoana cu Luna în Vărsător poate manifesta, de asemenea, aceeași detașare emoțională și în relațiile sale ulterioare, fiind adeptă a relațiilor prietenoase și informale. Ei pot să nu se supere sau să nu pună la suflet în aceeași măsură ca alții și pot fi percepuți ca fiind destul de rezervați sau distanți emoțional. Citește aici articolul complet

Copilul cu Luna în Pești

Copiii cu Luna în Pești pot avea senzația că nu sunt înțeleși sau că nu sunt conectați cu cei din jurul lor, ceea ce îi poate determina să se retragă în lumea lor interioară. Această poziție astrală poate duce, de asemenea, la o tendință de co-dependență, în care copilul nu se simte în largul său sau nu poate interacționa eficient cu ceilalți copii fără prezența unui adult sau a unei figuri de sprijin. Cu toate acestea, Luna în Pești aduce și o multitudine de resurse creative și imaginative. Acești copii se adaptează ușor și au o bogată viață interioară, plină de vise și imaginație. Ei pot avea o dorință puternică de a-i ajuta pe ceilalți și de a-i salva, deoarece, în esență, își doresc să se salveze pe ei înșiși. Citește aici articolul complet

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel